Syndetics cover image
Image from Syndetics

Igelkotten i dimman / text: Sergej Kozlov och Jurij Norsjtejn ; illustrationer: Frantjeska Jarbusova ; översättning från ryska: Ylva Mörk.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Russian Publisher: Stockholm : Karneval förlag, [2023]Manufacturer: 2022Description: 1 volym (opaginerad) illustrationerContent type:
  • text, still image
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789189494350
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 891.7344 23/swe
Other classification:
  • Hcf(yb)
Summary: På kvällarna brukade Igelkotten gå hem till sin vän Björnen och räkna stjärnor. De tittade på himlen som hängde ovanför taket på Björnens hus, precis bakom skorstenen, medan de drack te och åt hallonsylt. En gång blev Igelkottens färd till Björnen mer dramatisk än vanligt. I den täta dimman som lägrat sig över ängar och skogar stöter Igel­kot­ten på den ena märkliga varelsen efter den andra: en svärm natt­fjä­ri­lar och en jättelik snigel, en berguv och en lysmask, en vit häst och kanske rentav en elefant. Den nästan ogenom­trängliga dimman, i kombi­nation med Igelkottens livliga fan­tasi, gör färden till ett vid­underligt äventyr.
Item type: Bilderbok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2024_3
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bilderbok Bilderbok Alingsås bibliotek Bilderbok Alingsås Barn & Unga - Entréplan Hcf Available 80071990382
Bilderbok Bilderbok Alingsås bibliotek Bilderbok Alingsås Barn & Unga - Entréplan Hcf Available 80071990418
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2023

Enligt förlaget utgiven 2023

Originalets titel i publikationen: Jozjik v tumane

På kvällarna brukade Igelkotten gå hem till sin vän Björnen och räkna stjärnor. De tittade på himlen som hängde ovanför taket på Björnens hus, precis bakom skorstenen, medan de drack te och åt hallonsylt. En gång blev Igelkottens färd till Björnen mer dramatisk än vanligt. I den täta dimman som lägrat sig över ängar och skogar stöter Igel­kot­ten på den ena märkliga varelsen efter den andra: en svärm natt­fjä­ri­lar och en jättelik snigel, en berguv och en lysmask, en vit häst och kanske rentav en elefant. Den nästan ogenom­trängliga dimman, i kombi­nation med Igelkottens livliga fan­tasi, gör färden till ett vid­underligt äventyr.

Powered by: Koha