Syndetics cover image
Image from Syndetics

Magnifika frukostar : för kemister och andra livsnjutare / Ulf Ellervik ; fotografi: Ingela Fors.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Fri Tanke förlag, [2018]Manufacturer: 2018Description: 231 sidor illustrationer 25 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789188589125
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 641.52 23/swe
Other classification:
  • Qca
  • Pmbb
Contents:
PROLOG -- ÄGG, KÖTT OCH FISK -- Äggfrukost -- Ägg Benedict -- Full English Breakfast -- Breakfast Set 1 -- Desayuno con Gonzo -- Sillfrukost -- Valfångarfrukost -- MJÖLK, SMÖR OCH OST -- Sommarfrukost -- MJÖL, GRYN OCH GRÖT -- Frukostmackor -- Scones -- Grötfrukost -- Granola -- Birchermüsli -- Tomtegröt
Summary: Frukosten är dagens bästa mål. Kemiprofessorn Ulf Ellervik samlar de syndigaste recepten som dryper av smör och sirap och doftar av bacon och kaffe. Han lär oss koka det perfekta ägget och beskriver hur vi får ut mest näring av gröten. Detta är en hyllning till frukosten – i populärkulturen men också inom kemin. Det är en hisnande resa där vi får äta bookmakertoast med Moby Dick och dela scones med Tolkiens hobbitar. Ellervik vidgar våra perspektiv och får oss att förstå att en frukost kan bestå av så mycket – från Kalles kaviar och singaporiansk kaya till β-glukaner och Maillardreaktioner.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2019_2
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Ingareds bibliotek Facklitteratur Ingared Vuxenavdelningen Qca Available 80061484487
Total holds: 0

PROLOG -- ÄGG, KÖTT OCH FISK -- Äggfrukost -- Ägg Benedict -- Full English Breakfast -- Breakfast Set 1 -- Desayuno con Gonzo -- Sillfrukost -- Valfångarfrukost -- MJÖLK, SMÖR OCH OST -- Sommarfrukost -- MJÖL, GRYN OCH GRÖT -- Frukostmackor -- Scones -- Grötfrukost -- Granola -- Birchermüsli -- Tomtegröt

Frukosten är dagens bästa mål. Kemiprofessorn Ulf Ellervik samlar de syndigaste recepten som dryper av smör och sirap och doftar av bacon och kaffe. Han lär oss koka det perfekta ägget och beskriver hur vi får ut mest näring av gröten. Detta är en hyllning till frukosten – i populärkulturen men också inom kemin. Det är en hisnande resa där vi får äta bookmakertoast med Moby Dick och dela scones med Tolkiens hobbitar. Ellervik vidgar våra perspektiv och får oss att förstå att en frukost kan bestå av så mycket – från Kalles kaviar och singaporiansk kaya till β-glukaner och Maillardreaktioner.

Powered by: Koha