Syndetics cover image
Image from Syndetics

Mitt liv som råtta / Joyce Carol Oates ; översatt av Nille Lindgren.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : HarperCollins, 2019Description: 427 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789150944273
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 813.54 23/swe
Other classification:
  • Hcee.01
Summary: Violet är tolv år gammal när hon får veta att hennes bröder har begått ett rasistiskt mord på en afroamerikansk skolkamrat. När hon gör det rätta och berättar om mordet, och bröderna grips och döms, blir hon utfryst av sin familj. Gång på gång frågar hon sig: Vad är viktigast, att vara lojal mot familjen eller mot samvetet? Ensam i världen tvingas hon bryta sig fri från sina föreställningar om vad en familj är vem hon är och hitta sin egen väg.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Böcker till kaffet november 2019 | Böcker till kaffet december 2019
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Hce Available 80063934767
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2019

I boken: "Mitt liv som råtta publicerades i sin ursprungliga form som en novell med titeln "Curly red" i Harper's Magazine (2003). Den återutgavs i samlingen I am no one you know (Ecco, 2004). Andra delar har publicerats, i skiftande form, i Narrative, Boulevard och F(r)iction."

Violet är tolv år gammal när hon får veta att hennes bröder har begått ett rasistiskt mord på en afroamerikansk skolkamrat. När hon gör det rätta och berättar om mordet, och bröderna grips och döms, blir hon utfryst av sin familj. Gång på gång frågar hon sig: Vad är viktigast, att vara lojal mot familjen eller mot samvetet? Ensam i världen tvingas hon bryta sig fri från sina föreställningar om vad en familj är vem hon är och hitta sin egen väg.

Powered by: Koha