Syndetics cover image
Image from Syndetics

Olive, igen / Elizabeth Strout ; översättning: Helena Hansson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: Stockholm : Forum, [2020]Manufacturer: 2020Description: 312 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789137154817
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 813.6 23/swe
Other classification:
  • Hcee.01
Summary: Äntligen kommer fortsättningen på den Pulitzerprisbelönade romanen ”Olive Kitteridge”, som även blivit hyllad HBO-serie. Den pensionerade matteläraren Olive är här igen och på sitt egensinniga, kärva men empatiska sätt iakttar hon de andra invånarna i den lilla staden Crosby i Maine. Det blir som en spegelbild av ett samhälle var som helst i världen, där människor försöker förstå sig själva och varandra. En tonåring sörjer förlusten av sin far, en kvinna börjar föda barn vid ett hisnande olägligt tillfälle, en sjuksköterska bekänner en hemlig ungdomsförälskelse och en advokat kämpar med ett arv som hon inte vill acceptera. Nedslag i tillvaron som briljant fångar vad det innebär att vara människa.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Månadens boktips | Böcker till hängmattan juni 2020
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Hce Checked out 2024-06-27 80064901087
Bok Bok Ingareds bibliotek Skönlitteratur Ingared Vuxenavdelningen Hce Available 80064901089
Bok Bok Sollebrunns bibliotek Skönlitteratur Sollebrunn Vuxenavdelningen Hce Available 80062477229
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2020

Äntligen kommer fortsättningen på den Pulitzerprisbelönade romanen ”Olive Kitteridge”, som även blivit hyllad HBO-serie. Den pensionerade matteläraren Olive är här igen och på sitt egensinniga, kärva men empatiska sätt iakttar hon de andra invånarna i den lilla staden Crosby i Maine. Det blir som en spegelbild av ett samhälle var som helst i världen, där människor försöker förstå sig själva och varandra. En tonåring sörjer förlusten av sin far, en kvinna börjar föda barn vid ett hisnande olägligt tillfälle, en sjuksköterska bekänner en hemlig ungdomsförälskelse och en advokat kämpar med ett arv som hon inte vill acceptera. Nedslag i tillvaron som briljant fångar vad det innebär att vara människa.

Powered by: Koha