Syndetics cover image
Image from Syndetics

Frankissstein : en kärlekshistoria / Jeanette Winterson ; översättning: Lena Fries-Gedin.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2020]Manufacturer: 2020Description: 327 sidor 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789146235989
Other title:
  • Fran kiss stein
  • Frankisstein
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 823.914 23/swe
Other classification:
  • Hcee.01
Summary: Om kropparna vi lever i och om kropparna vi vill ha. Det är en regnig och kylig sommar 1816 vid Genève-sjön, där ett litet sällskap, bestående av Byron, Shelley och Mary Shelley samlas. De roar sig med spökhistorier och samtal om möjligheten att väcka en död människa till nytt liv. Till en mässa i Memphis tvåhundra år senare anländer Ry Shelley, läkare och transperson, för att studera robotars påverkan på människans hälsa. Han bekantar sig snabbt med den vackra receptionisten Claire och walesaren Ron Lord, som producerar avancerade sex-robotar, och träffar också den karismatiske Victor Stein. Jeanette Winterson har gjort ett lekfullt omtag på Mary Shelleys klassiska ”Frankenstein”. En bok om AI och flytande könsgränser.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Böcker till kaffet march 2020 | Kulturrådet 2021_6
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Hce Available 80064815239
Bok Bok Alströmergymnasiet Skönlitteratur Alströmergymnasiet Hce Available 80063912767
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2020

Om kropparna vi lever i och om kropparna vi vill ha. Det är en regnig och kylig sommar 1816 vid Genève-sjön, där ett litet sällskap, bestående av Byron, Shelley och Mary Shelley samlas. De roar sig med spökhistorier och samtal om möjligheten att väcka en död människa till nytt liv. Till en mässa i Memphis tvåhundra år senare anländer Ry Shelley, läkare och transperson, för att studera robotars påverkan på människans hälsa. Han bekantar sig snabbt med den vackra receptionisten Claire och walesaren Ron Lord, som producerar avancerade sex-robotar, och träffar också den karismatiske Victor Stein. Jeanette Winterson har gjort ett lekfullt omtag på Mary Shelleys klassiska ”Frankenstein”. En bok om AI och flytande könsgränser.

Powered by: Koha