Syndetics cover image
Image from Syndetics

Lite död runt ögonen / David Ärlemalm.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Bokförlaget Forum, [2020]Manufacturer: 2020Description: 263 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789137154763
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738  23/swe
Other classification:
  • Hc.01
Summary: En gripande bladvändare från Stockholms skuggsida, en kärlekshistoria mellan två föräldrar, en levande och en död, och deras barn. När Sofia dör av en överdos lämnar Arto livet som missbrukare för att försöka skapa en tillvaro för sig själv och dottern Bodil. Då han anklagas för att sälja droger och får sparken från den skola där han arbetar i köket, pressas han att ordna pengar på de sätt han känner sedan gammalt. Under senhöstens nätter tvingas Arto allt längre in i en värld av lögner, brott och våld när han försöker rädda sig själv och sin dotter. ”Lite död runt ögonen” är en rå och ömsint skildring av ett Stockholm som vi sällan får läsa om.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Böcker till kaffet juni 2022
Holdings
Item type Home library Collection Call number Vol info Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Skönlitteratur - Deckare Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Hc Nattvak D. 1 Available 80065147954
Bok Bok Sollebrunns bibliotek Skönlitteratur Sollebrunn Vuxenavdelningen Hc Nattvak D. 1 Available 80064868938
Total holds: 0

Originalupplaga 2020

En gripande bladvändare från Stockholms skuggsida, en kärlekshistoria mellan två föräldrar, en levande och en död, och deras barn. När Sofia dör av en överdos lämnar Arto livet som missbrukare för att försöka skapa en tillvaro för sig själv och dottern Bodil. Då han anklagas för att sälja droger och får sparken från den skola där han arbetar i köket, pressas han att ordna pengar på de sätt han känner sedan gammalt. Under senhöstens nätter tvingas Arto allt längre in i en värld av lögner, brott och våld när han försöker rädda sig själv och sin dotter. ”Lite död runt ögonen” är en rå och ömsint skildring av ett Stockholm som vi sällan får läsa om.

Powered by: Koha