Syndetics cover image
Image from Syndetics

Dubbelporträtt : en roman om Agatha Christie & Oskar Kokoschka / Agneta Pleijel.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Norstedts, [2020]Manufacturer: 2020Description: 203 sidor 20 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113109268
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.7374 23/swe
Other classification:
  • Hc.01
Summary: Det är mars 1969. Om bara några månader ska amerikanerna landa på månen och världen bli en annan. En ung man kliver in på galleriet Malborough Fine Arts i London där man visar en utställning med Oskar Kokoschka. Han vill höra vad det kan kosta för att få den österrikiske konstnären att måla ett porträtt av hans mormor. På ett ungefär, mellan tumme och pekfinger. Mormodern är ingen annan än den kända deckarförfattaren Agatha Christie och porträttet är tänkt som gåva till hennes 80-årsdag. Mycket motvilligt går de två åldrande konstnärerna med på projektet och i sex sittningar närmar de sig varandra, avslöjar vilka rädslor och begär som formar ett skapande liv. Det blir ett samtal om döden, kärleken och konsten - i valfri ordning.
Item type: Bok List(s) this item appears in: BTK2020_12
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Hc Available 80065314739
Bok Bok Ingareds bibliotek Skönlitteratur Ingared Vuxenavdelningen Hc Available 80065314701
Bok Bok Sollebrunns bibliotek Skönlitteratur Sollebrunn Vuxenavdelningen Hc Available 80065323542
Total holds: 0

Originalupplaga 2020

Det är mars 1969. Om bara några månader ska amerikanerna landa på månen och världen bli en annan. En ung man kliver in på galleriet Malborough Fine Arts i London där man visar en utställning med Oskar Kokoschka. Han vill höra vad det kan kosta för att få den österrikiske konstnären att måla ett porträtt av hans mormor. På ett ungefär, mellan tumme och pekfinger. Mormodern är ingen annan än den kända deckarförfattaren Agatha Christie och porträttet är tänkt som gåva till hennes 80-årsdag. Mycket motvilligt går de två åldrande konstnärerna med på projektet och i sex sittningar närmar de sig varandra, avslöjar vilka rädslor och begär som formar ett skapande liv. Det blir ett samtal om döden, kärleken och konsten - i valfri ordning.

Powered by: Koha