Syndetics cover image
Image from Syndetics

Vi måste rädda julen! / Ellen Karlsson, Cecilia Heikkilä.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2020Description: 102 sidor illustrationer 27 cmContent type:
  • text, still image
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789129724936
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hcf
Summary: Det är den första dagen i Sams favoritmånad, julmånaden december. Det är äntligen dags för myset, glittret, hemligheterna, bakandet och pyntandet. På morgonsamlingen plockar läraren Ammi fram den magiska almanackan. Hon berättar att de varje dag fram till jul ska turas om att dra varsin lapp med dagens datum. Den som får julafton måste vakta lappen extra noga. När Esme frågar varför, skrattar Ammi och säger att annars blir det ingen jul. Sam blir helt kall inombords och när julafton sedan råkar lossna ur almanackan och hamna i tvättmaskinen, då är det kört på riktigt. Men så berättar Sam för Esme vad som hänt, trots att de egentligen inte känner varandra. Och Esme bestämmer att de tillsammans ska göra allt som krävs för att rädda julen. Vi måste rädda julen är ett fartfyllt och roligt äventyr med målet att rädda julafton. Det julpysslas i raketfart, äts kristyr och slemmig sill, och tomtekläderna bärs förstås på daglig basis allt för att kompensera den jul som kan ha gått förlorad. Boken är uppdelad i korta, fyrfärgsillustrerade kapitel (plus ett extra bonusavsnitt) som kan läsas varje dag fram till jul, med avslutning på juldagen. Det är mysigt, lite sorgligt, spännande och stämningsfullt. Igenkänningsfaktorn är hög både för små och stora.
Item type: Julbok List(s) this item appears in: BTK2020_12
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Julbok Julbok Alingsås bibliotek Julmedia Alingsås Barn & Unga - Entréplan Hcf Available 80065250052
Julbok Julbok Alingsås bibliotek Julmedia Alingsås Barn & Unga - Entréplan Hcf Available 80065250054
Julbok Julbok Alingsås bibliotek Julmedia Alingsås Barn & Unga - Entréplan Hcf Available 80065250050
Julbok Julbok Alingsås bibliotek Julmedia Alingsås Barn & Unga - Entréplan Hcf Available 80065250056
Julbok Julbok Sollebrunns bibliotek Julmedia Sollebrunn Barn- och Unga Hcf Available 80065880192
Total holds: 0

Originalupplaga 2020

Det är den första dagen i Sams favoritmånad, julmånaden december. Det är äntligen dags för myset, glittret, hemligheterna, bakandet och pyntandet. På morgonsamlingen plockar läraren Ammi fram den magiska almanackan. Hon berättar att de varje dag fram till jul ska turas om att dra varsin lapp med dagens datum. Den som får julafton måste vakta lappen extra noga. När Esme frågar varför, skrattar Ammi och säger att annars blir det ingen jul. Sam blir helt kall inombords och när julafton sedan råkar lossna ur almanackan och hamna i tvättmaskinen, då är det kört på riktigt. Men så berättar Sam för Esme vad som hänt, trots att de egentligen inte känner varandra. Och Esme bestämmer att de tillsammans ska göra allt som krävs för att rädda julen. Vi måste rädda julen är ett fartfyllt och roligt äventyr med målet att rädda julafton. Det julpysslas i raketfart, äts kristyr och slemmig sill, och tomtekläderna bärs förstås på daglig basis allt för att kompensera den jul som kan ha gått förlorad. Boken är uppdelad i korta, fyrfärgsillustrerade kapitel (plus ett extra bonusavsnitt) som kan läsas varje dag fram till jul, med avslutning på juldagen. Det är mysigt, lite sorgligt, spännande och stämningsfullt. Igenkänningsfaktorn är hög både för små och stora.

3-6 år

Powered by: Koha