Syndetics cover image
Image from Syndetics

Huvudstupa / Carsten Jensen ; översättning av Fredrik Ekelund.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Danish Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2020]Manufacturer: 2020Description: 143 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100181819
Other title:
  • Skyddsomslag: Huvudstupa : om människor på flykt och konsten att motstå tyngdkraftens frestelse
Uniform titles:
  • Hovedspringere Svenska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 305.90691409489 23/swe
Other classification:
  • Ohdf-da
Summary: Varför kallar vi dem flyktingar och inte bara människor på flykt? Få föddes som flyktingar. Ingen önskar att dö som flykting. Trots det så talar vi om flyktingar som om de vore samma sak som att vara dansk, svensk eller norsk. Människor på flykt har tvingats bryta med allt men ändå när de drömmar och hopp om framtiden. De kastar sig huvudstupa från hopptornets 10-meters avsats och hoppas att det finns vatten i bassängen. Tyngdlagen kan man dö av. Därför blir själva fallet en konstart. Detta är inte en bok om flyktingar, men om människor som kastar sig huvudstupa, om människor på väg.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2020_4
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Facklitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 305 Available 80062169746
Total holds: 0

Varför kallar vi dem flyktingar och inte bara människor på flykt? Få föddes som flyktingar. Ingen önskar att dö som flykting. Trots det så talar vi om flyktingar som om de vore samma sak som att vara dansk, svensk eller norsk. Människor på flykt har tvingats bryta med allt men ändå när de drömmar och hopp om framtiden. De kastar sig huvudstupa från hopptornets 10-meters avsats och hoppas att det finns vatten i bassängen. Tyngdlagen kan man dö av. Därför blir själva fallet en konstart. Detta är inte en bok om flyktingar, men om människor som kastar sig huvudstupa, om människor på väg.

Powered by: Koha