Syndetics cover image
Image from Syndetics

Kärlek och främlingskap / Theodor Kallifatides.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2020]Manufacturer: 2020Description: 229 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100183165
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.7374 23/swe
Other classification:
  • Hc.01
Summary: Christo har lämnat sina föräldrar i Athen och flyttat till Stockholm. Det är sextiotal och det nya studielånet ger honom möjlighet att studera idéhistoria på universitetet – något han alltid velat göra.Men han är alltför ensam i Stockholm. Det räckte inte att lära sig språket, han måste byta inälvor också. Grekland finns i hans hjärna och hjärta, i hans humor och i alla hans val, men när han möter Rania vänds alla begrepp upp och ned.Kärlek och främlingskap är en varm och humoristisk berättelse om en passion med förhinder och om svenskar och invandrare i ett Sverige som fanns för inte så länge sedan.
Item type: Bok List(s) this item appears in: BTK2020_12 | Böcker till kaffet februari 2021
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Hce Available 80066165292
Bok Bok Ingareds bibliotek Skönlitteratur Ingared Vuxenavdelningen Hc Available 80066177310
Bok Bok Sollebrunns bibliotek Skönlitteratur Sollebrunn Vuxenavdelningen Hce Available 80066582689
Total holds: 0

Originalupplaga 2020

Christo har lämnat sina föräldrar i Athen och flyttat till Stockholm. Det är sextiotal och det nya studielånet ger honom möjlighet att studera idéhistoria på universitetet – något han alltid velat göra.Men han är alltför ensam i Stockholm. Det räckte inte att lära sig språket, han måste byta inälvor också. Grekland finns i hans hjärna och hjärta, i hans humor och i alla hans val, men när han möter Rania vänds alla begrepp upp och ned.Kärlek och främlingskap är en varm och humoristisk berättelse om en passion med förhinder och om svenskar och invandrare i ett Sverige som fanns för inte så länge sedan.

Powered by: Koha