Syndetics cover image
Image from Syndetics

Jord : en kockaspirants och familjefars äventyr i Lyon, på spaning efter hemligheten bakom den franska kokkonsten / Bill Buford ; översättning: Mats Hörmark.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2021]Manufacturer: 2021Description: 520 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100186029
Other title:
  • Jord : på jakt efter hemligheten med fransk matlagning [Cover title]
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 641.5092 23/swe
Other classification:
  • Lz Buford, Bill
  • Qcabd-j
  • Qmb-j
Summary: Bill Bufords strävan att förstå det franska köket tar honom till världens gastronomiska huvudstad, Lyon. Han studerar vid L’Institut Bocuse, lagar mat på Michelinrestaurangen La Mère Brazier, uthärdar oändliga timmar i köket och blir besatt av att bevisa att han är värd de gastronomiska hemligheterna han får ta del av och att fransk matlagning faktiskt härrör från (mon dieu!) den italienska. Med sin speciella humor, äventyrskänsla och mästerliga förmåga att fördjupa sig själv och sina läsare i omgivningen har Bill Buford skrivit en bok som säkert kommer att bli alla matälskares favorit.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2022_2
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Biografier Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Lz Buford, Bill Available 80067764205
Total holds: 0

Bill Bufords strävan att förstå det franska köket tar honom till världens gastronomiska huvudstad, Lyon. Han studerar vid L’Institut Bocuse, lagar mat på Michelinrestaurangen La Mère Brazier, uthärdar oändliga timmar i köket och blir besatt av att bevisa att han är värd de gastronomiska hemligheterna han får ta del av och att fransk matlagning faktiskt härrör från (mon dieu!) den italienska. Med sin speciella humor, äventyrskänsla och mästerliga förmåga att fördjupa sig själv och sina läsare i omgivningen har Bill Buford skrivit en bok som säkert kommer att bli alla matälskares favorit.

Powered by Koha