Jord : en kockaspirants och familjefars äventyr i Lyon, på spaning efter hemligheten bakom den franska kokkonsten / Bill Buford ; översättning: Mats Hörmark.
Material type: TextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2021]Manufacturer: 2021Description: 520 sidor 22 cmContent type:- text
- unmediated
- volume
- 9789100186029
- Jord : på jakt efter hemligheten med fransk matlagning [Cover title]
- 641.5092 23/swe
- Lz Buford, Bill
- Qcabd-j
- Qmb-j
Item type | Home library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bok | Alingsås bibliotek Biografier | Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 | Lz Buford, Bill | Available | 80067764205 |
Bill Bufords strävan att förstå det franska köket tar honom till världens gastronomiska huvudstad, Lyon. Han studerar vid L’Institut Bocuse, lagar mat på Michelinrestaurangen La Mère Brazier, uthärdar oändliga timmar i köket och blir besatt av att bevisa att han är värd de gastronomiska hemligheterna han får ta del av och att fransk matlagning faktiskt härrör från (mon dieu!) den italienska. Med sin speciella humor, äventyrskänsla och mästerliga förmåga att fördjupa sig själv och sina läsare i omgivningen har Bill Buford skrivit en bok som säkert kommer att bli alla matälskares favorit.