Syndetics cover image
Image from Syndetics

Kvinnor jag tänker på om natten / Mia Kankimäki ; översättning: Camilla Frostell.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Finnish Publisher: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2021]Manufacturer: 2021Description: 456 sidor 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789146236931
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 920.72 23/swe
Other classification:
  • Lz Kankimäki, Mia
  • Ls
  • Ohja
  • N.07
Summary: Vad kan en fyrtioårig barnlös kvinna göra med sitt liv? Gå i historiska kvinnors fotspår: orädda upptäcktsresande, begåvade författare och passionerade konstnärer.Mia Kankimäki säger upp sig från sitt jobb och hyr ut lägenheten för att resa till Tanzania och följa Karen Blixen; hon reser till Japan för att se hur den världsberömda konstnären Yayoi Kusama lever. I Florens söker hon bortglömda renässanskonstnärer på Uffizierna. Kankimäki inspireras av äldre tiders äventyrare, som Nellie Bly, amerikanskan som 1890 reste jorden runt på 72 dagar med bara en handväska. Om de här kvinnorna klarade sig i världen för hundra år sedan, varför inte hon?Kvinnor jag tänker på om natten är dels reseberättelse, dels självbiografi, hejdlös kvinnohistoria och en bok för alla som någonsin velat resa till de platser de läst om.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Böcker till kaffet oktober 2021
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Biografier Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Lz Kankimäki, Mia Checked out 2024-05-28 80067535054
Bok Bok Ingareds bibliotek Biografier Ingared Vuxenavdelningen Lz Kankimäki, Mia Checked out 2024-06-04 80068616736
Bok Bok Sollebrunns bibliotek Biografier Sollebrunn Vuxenavdelningen Lz Kankimäki, Mia On hold 45500353512 1
Total holds: 2

Vad kan en fyrtioårig barnlös kvinna göra med sitt liv? Gå i historiska kvinnors fotspår: orädda upptäcktsresande, begåvade författare och passionerade konstnärer.Mia Kankimäki säger upp sig från sitt jobb och hyr ut lägenheten för att resa till Tanzania och följa Karen Blixen; hon reser till Japan för att se hur den världsberömda konstnären Yayoi Kusama lever. I Florens söker hon bortglömda renässanskonstnärer på Uffizierna. Kankimäki inspireras av äldre tiders äventyrare, som Nellie Bly, amerikanskan som 1890 reste jorden runt på 72 dagar med bara en handväska. Om de här kvinnorna klarade sig i världen för hundra år sedan, varför inte hon?Kvinnor jag tänker på om natten är dels reseberättelse, dels självbiografi, hejdlös kvinnohistoria och en bok för alla som någonsin velat resa till de platser de läst om.

Powered by: Koha