Syndetics cover image
Image from Syndetics

Maktparadoxen : hur man vinner och förlorar socialt inflytande / Dacher Keltner ; översättning Erik Philipsson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: Stockholm : Bokförlaget Hansson & Bruce, Söderbokhandeln, [2020]Manufacturer: 2020Description: 198 sidor illustrationer 19 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789198170832
Subject(s): DDC classification:
  • 303.3 23/swe
Other classification:
  • Dodf
Summary: Boken utgår från den omstörtande tanken att makt är en positiv förändringskraft. Den skapas genom den status som klasser, grupper och sociala nätverk ger till individer som fokuserar på det gemensamma bästa. Makt är numera något som ges inte tas. Men makten har också paradoxala egenskaper, menar Keltner. Individer med för mycket status, mycket potentiell makt, riskerar att få sin mentala förmåga att sätta sig in i andras situation försämrad. Ett slags förvärvad sociopati: ett tillstånd där individer inte kan se världen ur annat än sitt eget perspektiv.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2021_6
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Facklitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 303 Available 80068639307
Total holds: 0

Boken utgår från den omstörtande tanken att makt är en positiv förändringskraft. Den skapas genom den status som klasser, grupper och sociala nätverk ger till individer som fokuserar på det gemensamma bästa. Makt är numera något som ges inte tas. Men makten har också paradoxala egenskaper, menar Keltner. Individer med för mycket status, mycket potentiell makt, riskerar att få sin mentala förmåga att sätta sig in i andras situation försämrad. Ett slags förvärvad sociopati: ett tillstånd där individer inte kan se världen ur annat än sitt eget perspektiv.

Powered by: Koha