Syndetics cover image
Image from Syndetics

En kvinnas frigörelse / Édouard Louis ; översättning av Marianne Tufvesson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: French Publisher: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2022]Manufacturer: 2022Description: 108 sidor illustrationer 18 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789146238508
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 843.92 23/swe
Other classification:
  • Hcej.01
Summary: ”Under en stor del av sitt vuxna liv levde min mor i fattigdom och misär, kuvad och ibland rentav förnedrad av maskulint våld. Hennes tillvaro framstod som för alltid begränsad av klassförtryck och av kvinnoförtryck. Men så en dag, vid fyrtiofem års ålder, gjorde hon uppror mot det livet, flydde och började bit för bit skapa sig en frihet. Den här boken är berättelsen om hennes förvandling.”Édouard Louis, en av de mest nyskapande och hyllade författarna i Frankrike idag, tecknar i "En kvinnas frigörelse" ett ömsint, inkännande porträtt av sin mor, av hennes vilja och förmåga att slå sig fri – och hans eget såriga förhållande till henne. En gripande berättelse om uppbrott och försoning.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Böcker till kaffet februari 2022 | Kulturrådet 2023_3
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Hce Available 80069470585
Bok Bok Alströmergymnasiet Skönlitteratur Alströmergymnasiet Hce Available 80069931468
Bok Bok Ingareds bibliotek Skönlitteratur Ingared Vuxenavdelningen Hce Checked out 2024-06-15 80070170318
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2022

”Under en stor del av sitt vuxna liv levde min mor i fattigdom och misär, kuvad och ibland rentav förnedrad av maskulint våld. Hennes tillvaro framstod som för alltid begränsad av klassförtryck och av kvinnoförtryck. Men så en dag, vid fyrtiofem års ålder, gjorde hon uppror mot det livet, flydde och började bit för bit skapa sig en frihet. Den här boken är berättelsen om hennes förvandling.”Édouard Louis, en av de mest nyskapande och hyllade författarna i Frankrike idag, tecknar i "En kvinnas frigörelse" ett ömsint, inkännande porträtt av sin mor, av hennes vilja och förmåga att slå sig fri – och hans eget såriga förhållande till henne. En gripande berättelse om uppbrott och försoning.

Powered by: Koha