Syndetics cover image
Image from Syndetics

Det andra namnet : roman / Jon Fosse ; översättning av Lars Andersson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Norwegian (Nynorsk) Series: Septologin ; 1-2Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2021]Manufacturer: 2021Description: 476 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100179755
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.82374 23/swe
Other classification:
  • Hcedbn.01
Summary: Första boken i Jon Fosses storverk. Konstnären Asle bor själv på Dylgja norr om Björgvin. I Björgvin bor en annan Asle som även han är konstnär. De två männen är vänner och på ett vis dubbelgångare, två versioner av samma liv. Medan jagberättaren förbereder en utställning på ett galleri, hittar han vännen Asle liggande i snön. Han har kollapsat av alkoholmissbruk och blir inlagd på sjukhus. Detta första band av ”Septologien” berättar historien om Asle och Asle genom tillbakablickar på barndomen. Det handlar om Asle och systern, fjorden och alla faror, men också om en grannpojke som försvann på havet. ”Septologien” är en storslagen berättelse om konst, Gud, alkoholism, vänskap och tiden som går. Det handlar om döden, men också om vad det vill säga att vara i livet.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2022_6 | Böcker till kaffet - 6 december 2023
Holdings
Item type Home library Collection Call number Vol info Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Hce Septologin D. 1-2 On hold 80069446343 1
Bok Bok Ingareds bibliotek Skönlitteratur Ingared Vuxenavdelningen Roman Septologin D. 1-2 Checked out 2024-03-18 80068639759
Total holds: 1

Första svenska upplaga 2021

Första boken i Jon Fosses storverk. Konstnären Asle bor själv på Dylgja norr om Björgvin. I Björgvin bor en annan Asle som även han är konstnär. De två männen är vänner och på ett vis dubbelgångare, två versioner av samma liv. Medan jagberättaren förbereder en utställning på ett galleri, hittar han vännen Asle liggande i snön. Han har kollapsat av alkoholmissbruk och blir inlagd på sjukhus. Detta första band av ”Septologien” berättar historien om Asle och Asle genom tillbakablickar på barndomen. Det handlar om Asle och systern, fjorden och alla faror, men också om en grannpojke som försvann på havet. ”Septologien” är en storslagen berättelse om konst, Gud, alkoholism, vänskap och tiden som går. Det handlar om döden, men också om vad det vill säga att vara i livet.

Powered by: Koha