Syndetics cover image
Image from Syndetics

Planeten, klimatet & framtiden : vad kan vi göra? / Åsa Callmer, Anja Gatu ; illustrerad av Ingrid Skåre.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : B. Wahlströms, 2022Description: 151 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789132213991
Other title:
  • Planeten, klimatet och framtiden
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 333.7 23/swe
Other classification:
  • Uh
  • Ubaj
Summary: Varför har vi en klimatkris? Och vad kan vi göra åt den? Den här boken förklarar på ett lättbegripligt sätt hur vi människor påverkar klimatet och planeten, och vad vi tillsammans kan göra annorlunda. Boken blandar fakta och filosofiska frågor med tips och inspiration för hur man kan påverka och förändra, och tar barnens frågor och oro inför framtiden på allvar.Boken ger också hopp - genom förståelse för varför vi har hamnat där vi är idag och vad vi behöver förändra hittar vi handlingskraft och engagemang. Fokus ligger på vuxenvärldens ansvar och hur barnen kan påverka de vuxna att göra saker annorlunda för en hållbar framtid där vi tar bättre hand om vår planet.Åsa Callmer har forskat om hållbar omställning och hållbar konsumtion och disputerade 2020 vid KTH i Stockholm. Anja Gatu är ekonomisk-historiker, journalist och barnboksförfattare.
Item type: Barnbok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2023_4
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Barnbok Alingsås bibliotek Facklitteratur Alingsås Barn & Unga - Entréplan uUh Checked out 2024-05-09 80069193032
Barnbok Barnbok Alingsås bibliotek Facklitteratur Alingsås Barn & Unga - Entréplan uUh Available 80069193030
Barnbok Barnbok Ingareds bibliotek Facklitteratur Ingared Barn- och Unga uUh Available 80070575680
Barnbok Barnbok Sollebrunns bibliotek Facklitteratur Sollebrunn Barn- och Unga uUh Available 80070153596
Total holds: 0

Varför har vi en klimatkris? Och vad kan vi göra åt den? Den här boken förklarar på ett lättbegripligt sätt hur vi människor påverkar klimatet och planeten, och vad vi tillsammans kan göra annorlunda. Boken blandar fakta och filosofiska frågor med tips och inspiration för hur man kan påverka och förändra, och tar barnens frågor och oro inför framtiden på allvar.Boken ger också hopp - genom förståelse för varför vi har hamnat där vi är idag och vad vi behöver förändra hittar vi handlingskraft och engagemang. Fokus ligger på vuxenvärldens ansvar och hur barnen kan påverka de vuxna att göra saker annorlunda för en hållbar framtid där vi tar bättre hand om vår planet.Åsa Callmer har forskat om hållbar omställning och hållbar konsumtion och disputerade 2020 vid KTH i Stockholm. Anja Gatu är ekonomisk-historiker, journalist och barnboksförfattare.

Powered by: Koha