Syndetics cover image
Image from Syndetics

Samling / Natasha Brown ; i översättning av Matilda Södergran.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2022]Manufacturer: 2022Description: 100 sidor 20 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789146239376
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 823.92 23/swe
Other classification:
  • Hcee.01
Summary: Var civiliserad i en fientlig miljö. Skaffa en Oxbridge-examen. Inled en karriär inom finansvärlden. Gör allt rätt. Köp en lägenhet. Köp konst. Köp lycka. Men framför allt, håll huvudet kallt. Håll käften. Och kör på. En dag i en svart brittisk kvinnas liv i Brexit-London. Berättaren förbereder sig för att gå på en påkostad trädgårdsfest på sin pojkväns familjegård. Samtidigt funderar hon på sitt liv. När minuterna tickar och framtiden kallar kan hon inte längre undkomma frågan: är det dags att rasera allt? "Samling" är en berättelse om de kontexter vi lever inom – om ras och klass, trygghet och frihet, vinnare och förlorare. Med en vass och osviklig blick demonterar Natasha Brown mytologin om vithet, radar prydligt upp spillrorna och går därifrån.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Böcker till kaffet juni 2022 | Kulturrådet 2023_3
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Hce Available 80070533343
Bok Bok Sollebrunns bibliotek Skönlitteratur Sollebrunn Vuxenavdelningen Hce Available 45504123398
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2022

Var civiliserad i en fientlig miljö. Skaffa en Oxbridge-examen. Inled en karriär inom finansvärlden. Gör allt rätt. Köp en lägenhet. Köp konst. Köp lycka. Men framför allt, håll huvudet kallt. Håll käften. Och kör på. En dag i en svart brittisk kvinnas liv i Brexit-London. Berättaren förbereder sig för att gå på en påkostad trädgårdsfest på sin pojkväns familjegård. Samtidigt funderar hon på sitt liv. När minuterna tickar och framtiden kallar kan hon inte längre undkomma frågan: är det dags att rasera allt? "Samling" är en berättelse om de kontexter vi lever inom – om ras och klass, trygghet och frihet, vinnare och förlorare. Med en vass och osviklig blick demonterar Natasha Brown mytologin om vithet, radar prydligt upp spillrorna och går därifrån.

Powered by: Koha