Syndetics cover image
Image from Syndetics

Apan & filosofen : evolutionära svar på filosofiska frågor / Farshid Jalalvand.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Fri tanke, 2022Description: 163 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789189139398
Other title:
  • Apan och filosofen
Subject(s): DDC classification:
  • 501 23/swe
Other classification:
  • D
  • U:d
Contents:
Prolog -- Vad är meningen med livet? -- Var kommer människans moral ifrån? Vad är ett jag? -- Hur formbar är människans? -- Vad föranleder samhällets uppgång och kollaps?
Summary: I modern tid har en djup spricka bildats mellan naturvetenskapen och filosofin – ämnena framstår som oförenliga. Men allt vetande har egentligen samma grund: att försöka förklara verkligheten, livet, naturen, människan och samhället. Apan & Filosofen är idé- och vetenskapshistoria som med lätt hand tar läsaren med från Homo sapiens första stapplande steg till vår tids genredigering och utveckling av framtidens hybridorganismer – Homo sphinx. Farshid Jalalvand vänder sig till den filosofiska traditionen och till evolutionsvetenskapen för att besvara frågorna: Vad är meningen med livet? Var kommer människans moral ifrån? Vad är ett jag? Hur formbar är människan? Vad föranleder samhällets uppgång och kollaps?
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2023_1
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Facklitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 500 Available 45504269465
Bok Bok Alströmergymnasiet Facklitteratur Alströmergymnasiet D Available 80070572191
Total holds: 0

Prolog -- Vad är meningen med livet? -- Var kommer människans moral ifrån? Vad är ett jag? -- Hur formbar är människans? -- Vad föranleder samhällets uppgång och kollaps?

I modern tid har en djup spricka bildats mellan naturvetenskapen och filosofin – ämnena framstår som oförenliga. Men allt vetande har egentligen samma grund: att försöka förklara verkligheten, livet, naturen, människan och samhället. Apan & Filosofen är idé- och vetenskapshistoria som med lätt hand tar läsaren med från Homo sapiens första stapplande steg till vår tids genredigering och utveckling av framtidens hybridorganismer – Homo sphinx. Farshid Jalalvand vänder sig till den filosofiska traditionen och till evolutionsvetenskapen för att besvara frågorna: Vad är meningen med livet? Var kommer människans moral ifrån? Vad är ett jag? Hur formbar är människan? Vad föranleder samhällets uppgång och kollaps?

Powered by: Koha