Syndetics cover image
Image from Syndetics

Fionas kamp för frihet : en berättelse om att fly från slaveriet i USA / av Nikki Shannon Smith ; illustrationer av Alessia Trunfio ; översättning av Peter M. Eronson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Series: ÖverlevarnaPublisher: Helsingborg : Hegas, [2022]Manufacturer: Helsingborg : Ordstark, 2022Description: 82 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789180086752
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.78 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hcg
Summary: Fiona och hennes familj är slavar på en gård i USA. En dag bestämmer sig godsägaren för att sälja Fiona och hennes lillebror. Men Fiona vägrar. Hon tänker inte lämna sin mamma och pappa! Hon tar med sig resten av familjen och flyr norrut. I norr är det nämligen förbjudet med slaveri. Där kan Fiona äntligen starta ett nytt och friare liv. Men så försvinner Fionas pappa och hon tvingas riskera allt för att hjälpa sin familj. Kommer Fionas familj att fångas av slavjägarna eller ska de lyckas nå friheten? Överlevarna är en fiktiv serie om verkliga händelser i historien. Hur överlever man en flykt och hur klarar man av att börja om på nytt? Fionas kamp för frihet ger en bra grund för diskussioner om slaveri, frihet och mänskliga rättigheter. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
Item type: Barnbok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2023_5
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Barnbok Alingsås bibliotek Skönlitteratur - Historia Alingsås Barn & Unga - Entréplan Hcg Available 80071025368
Barnbok Barnbok Alingsås bibliotek Skönlitteratur - Historia Alingsås Barn & Unga - Entréplan Hcg Available 80071025370
Barnbok Barnbok Ingareds bibliotek Skönlitteratur - Historia Ingared Barn- och Unga Hcg Available 80068640292
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2022

Hegas-nivå: 4

Härtill kompletterande material på internet

Fiona och hennes familj är slavar på en gård i USA. En dag bestämmer sig godsägaren för att sälja Fiona och hennes lillebror. Men Fiona vägrar. Hon tänker inte lämna sin mamma och pappa! Hon tar med sig resten av familjen och flyr norrut. I norr är det nämligen förbjudet med slaveri. Där kan Fiona äntligen starta ett nytt och friare liv. Men så försvinner Fionas pappa och hon tvingas riskera allt för att hjälpa sin familj. Kommer Fionas familj att fångas av slavjägarna eller ska de lyckas nå friheten? Överlevarna är en fiktiv serie om verkliga händelser i historien. Hur överlever man en flykt och hur klarar man av att börja om på nytt? Fionas kamp för frihet ger en bra grund för diskussioner om slaveri, frihet och mänskliga rättigheter. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.

Från 9 år

Powered by: Koha