Syndetics cover image
Image from Syndetics

Dit du går, följer jag / Lina Nordquist.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Romanus & Selling, [2022]Manufacturer: 2022Description: 367 sidor 18 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789189501317
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.73 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hc.01
Summary: Nominerad till Årets bok 2022! Vid sekelskiftet 1900 flyr Unni, Armod och lille Roar från Norge för att finna ett nytt hem. I Hälsingland slår de sig ner i ett ödetorp i skogen mellan människoland och vildmark. Den lilla flocken tvingas huka under naturens och skogsbondens brutala nycker i det nya landet med blå berg och svartmörka skogar. Mer än sjuttio år senare sitter Kåra vid köksbordet som Armod byggde. Hon planerar begravningen för sin svärfar Roar. Det gror mörkt i hörnen. Vad var det egentligen som hände för länge sedan, när Roars föräldrar kom till huset? Unnis och Armods kärlek var större än allt. Kåras oro är lika stor. Nu vill hon bryta tystnaden och avslöja hemligheterna. "Dit du går, följer jag" är en dramatisk historisk roman om hur beroende vi alla är av varandra och om kärlek över alla gränser.
Item type: Pocket List(s) this item appears in: Böcker till kaffet - 1 februari 2023
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Pocket Pocket Ingareds bibliotek Pocket Ingared Vuxenavdelningen Pocket Checked out 2024-04-22 80071093271
Pocket Pocket Sollebrunns bibliotek Pocket Sollebrunn Vuxenavdelningen Pocket Checked out 2024-05-03 45505280280
Total holds: 1

Originalupplaga 2021

Nominerad till Årets bok 2022! Vid sekelskiftet 1900 flyr Unni, Armod och lille Roar från Norge för att finna ett nytt hem. I Hälsingland slår de sig ner i ett ödetorp i skogen mellan människoland och vildmark. Den lilla flocken tvingas huka under naturens och skogsbondens brutala nycker i det nya landet med blå berg och svartmörka skogar. Mer än sjuttio år senare sitter Kåra vid köksbordet som Armod byggde. Hon planerar begravningen för sin svärfar Roar. Det gror mörkt i hörnen. Vad var det egentligen som hände för länge sedan, när Roars föräldrar kom till huset? Unnis och Armods kärlek var större än allt. Kåras oro är lika stor. Nu vill hon bryta tystnaden och avslöja hemligheterna. "Dit du går, följer jag" är en dramatisk historisk roman om hur beroende vi alla är av varandra och om kärlek över alla gränser.

Powered by: Koha