Syndetics cover image
Image from Syndetics

Jag är inte sådan här egentligen / Marie Aubert ; översättning: Cilla Naumann.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Norwegian Publisher: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2023]Manufacturer: 2023Description: 197 sidor 20 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789146240600
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.8238 23/swe
Other classification:
  • Hcedb.01
Summary: Det är Linneas konfirmationshelg. Folkdräkten är struken och placeringskorten utplacerade men hon kan inte sluta tänka på den avspisning hon inte vill ska komma. Hanne föreställer sig brorsdotterns konfirmation som en triumf till hemvändarhelg – hon har inte varit hemma sedan hon var ”hon den tjocka”. Istället känner hon ett stigande raseri över att folk behandlar henne mycket bättre nu. Bård, Linneas pappa, är den lyckade som alltid gjort rätt val. Men vem blir man när allt börjar gå fel? Och farfar Nils vill bara väl. Vad händer när det inte är gott nog? "Jag är inte sådan här egentligen" är en skarp och underhållande roman om bävan inför andras blickar men också om längtan efter att bli sedd. Och om risken att släppa en annan människa in på livet.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Böcker till kaffet - 6 september 2023
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Roman Checked out 2024-03-25 45505218709
Bok Bok Sollebrunns bibliotek Skönlitteratur Sollebrunn Vuxenavdelningen Roman Checked out 2024-03-23 45505126506
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2023

Det är Linneas konfirmationshelg. Folkdräkten är struken och placeringskorten utplacerade men hon kan inte sluta tänka på den avspisning hon inte vill ska komma. Hanne föreställer sig brorsdotterns konfirmation som en triumf till hemvändarhelg – hon har inte varit hemma sedan hon var ”hon den tjocka”. Istället känner hon ett stigande raseri över att folk behandlar henne mycket bättre nu. Bård, Linneas pappa, är den lyckade som alltid gjort rätt val. Men vem blir man när allt börjar gå fel? Och farfar Nils vill bara väl. Vad händer när det inte är gott nog? "Jag är inte sådan här egentligen" är en skarp och underhållande roman om bävan inför andras blickar men också om längtan efter att bli sedd. Och om risken att släppa en annan människa in på livet.

Powered by: Koha