Syndetics cover image
Image from Syndetics

Beredskapsfolket : krigshot och vardag hos de inkallade krigsåren 1939-1945 / Lars Ericson Wolke.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Carlssons, 2022Description: 391 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789189065413
Subject(s): DDC classification:
  • 948.5051 23/swe
Other classification:
  • Kc.54
  • S-c:k.54
Summary: Det här är de vanliga människornas beredskapshistoria, såväl de i uniform som deras anhöriga, men hela tiden sedd i skuggan av de dramatiska världshändelser som utspelades runt våra gränser, och ibland även innanför dem. Lars Ericsson Wolke tar läsaren med till andra världskrigets dagar och belyser stämningsfullt de inkallades vardag i Sverige när hotet om krig och ockupation hängde över landet. Vad fick de över-gripande politiska och militära besluten för konsekvenser för de inkallade och deras familjer? Hur upplevde de förhållandena i fält, i kustbandet, på fartygen eller i luften?
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2023_5
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Facklitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Kc.5 Available 80072024230
Total holds: 0

Det här är de vanliga människornas beredskapshistoria, såväl de i uniform som deras anhöriga, men hela tiden sedd i skuggan av de dramatiska världshändelser som utspelades runt våra gränser, och ibland även innanför dem. Lars Ericsson Wolke tar läsaren med till andra världskrigets dagar och belyser stämningsfullt de inkallades vardag i Sverige när hotet om krig och ockupation hängde över landet. Vad fick de över-gripande politiska och militära besluten för konsekvenser för de inkallade och deras familjer? Hur upplevde de förhållandena i fält, i kustbandet, på fartygen eller i luften?

Powered by: Koha