Syndetics cover image
Image from Syndetics

Guldglasögonen / Giorgio Bassani ; översättning av Ingrid Börge.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Italian Series: Ferrara-sviten ; 2:a bokenPublisher: Stockholm : Modernista, [2022]Manufacturer: 2022Description: 110 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789176453919
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 853.914 23/swe
Other classification:
  • Hcei.01
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2023_1
Holdings
Item type Home library Collection Call number Vol info Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 Roman Ferrara-sviten D. 2 Available 80067927808
Total holds: 0

Första svenska upplaga 1978

En ny läkare kommer till den italienska staden Ferrara i början av 1930-talet. Athos Fadigati är modern och vidsynt och lyckas snart etablera sig. Men nyhetens behag avtar när stadens borgerlighet inser att han är homosexuell och han blir öppet förnedrad av en ung älskare. Historien berättas av en judisk man, som sorgset bevittnar den utstötte läkarens fall men som också sätter det i samband med samhällets förändring under fascismen och den tilltagande antisemitismen.?Guldglasögonen från 1958 är en tragiskt klarsynt berättelse om förlorad mänsklighet i samhället under en historisk epok. Boken var Bassanis första roman, vilken inledde en klassisk svit av böcker om Ferrara, en myllrande krönika om liv, kärlek och svek i staden och dess omnejd.?I svensk översättning av Ingrid Börge, med ett nyskrivet förord av Jens Christian Brandt.

Powered by: Koha