Syndetics cover image
Image from Syndetics

Socialt oacceptabelt : ett reportage om svensk prostitutionspolitik / Helena Björk.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Atlas, [2023]Manufacturer: Falun : ScandBook, 2023Description: 209 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789174450439
Subject(s): DDC classification:
  • 306.7409485 23/swe
Other classification:
  • Vndp:kc.59
Summary: 1999 blev Sverige först i världen med att kriminalisera sexköp. Den nya svenska prostitutionspolitiken skulle vila på två ben: ett brottsbekämpande och ett socialt stödjande. Men i själva verket tycks den ha haltat fram på det ena i över tjugo år. --I den här reportageboken söker sig journalisten Helena Björk bortom den sönderslitande frågan om kriminaliseringen av sexköp fungerat eller inte. Hon talar med socialarbetare, aktivister, forskare och politiker som menar att hjälpen samhället skulle ge inte funnits där. Bland dem som befunnit sig i prostitution är besvikelsen stor. -- Har debatten om sexköpsförbudet stått i vägen för en prostitutionspolitik som har mer att ge än brott och straff? -- Parallellt med skildringen av samhällsutvecklingen löper berättelserna om Julia, Danielle och Jasmine; om deras liv innan, under och efter prostitution. Tre berättelser om respektlöshet, försummelse, ensamhet, orättvisa, våld och makt – men också om en feministisk revolution, tacksamhet och listen att själv vrida sig ur händerna på en människohandlare. -- Helena Björk är journalist och författare, verksam i Stockholm. “Socialt oacceptabelt” är hennes första bok.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2024_1
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Facklitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 306.7 Available 80072079202
Total holds: 0

1999 blev Sverige först i världen med att kriminalisera sexköp. Den nya svenska prostitutionspolitiken skulle vila på två ben: ett brottsbekämpande och ett socialt stödjande. Men i själva verket tycks den ha haltat fram på det ena i över tjugo år. --I den här reportageboken söker sig journalisten Helena Björk bortom den sönderslitande frågan om kriminaliseringen av sexköp fungerat eller inte. Hon talar med socialarbetare, aktivister, forskare och politiker som menar att hjälpen samhället skulle ge inte funnits där. Bland dem som befunnit sig i prostitution är besvikelsen stor. -- Har debatten om sexköpsförbudet stått i vägen för en prostitutionspolitik som har mer att ge än brott och straff? -- Parallellt med skildringen av samhällsutvecklingen löper berättelserna om Julia, Danielle och Jasmine; om deras liv innan, under och efter prostitution. Tre berättelser om respektlöshet, försummelse, ensamhet, orättvisa, våld och makt – men också om en feministisk revolution, tacksamhet och listen att själv vrida sig ur händerna på en människohandlare. -- Helena Björk är journalist och författare, verksam i Stockholm. “Socialt oacceptabelt” är hennes första bok.

Powered by: Koha