Syndetics cover image
Image from Syndetics

Med sådana vänner / Meg Rosoff ; översatt av Ulla Roseen.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Gilla böcker, [2023]Manufacturer: 2023Description: 237 sidor 19 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789178133796
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 823.92 23/swe
Other classification:
  • Hcee.01,u
Summary: New York. Juni 1983. Beth flyttar från sin lilla småstad till ett dallrande varmt Manhattan för att göra praktik på en prestigefylld tidning. Allt är nytt och främmande, och inte alltid så härligt. I rummet Beth hyr finns kackerlackor men ingen air condition, hon har fel frisyr och fel kläder, konkurrensen mellan henne och de andra praktikanterna är hård, och hon känner ingen i stan. Så blir hon kompis med Edie, också praktikant men vanvettigt cool, vacker och världsvan.?Beth faller huvudstupa in i Edies värld och det dröjer inte länge förrän de är bästa vänner som gör allt tillsammans, och varje het sommardag (och natt) känns som ett äventyr. Men allt är kanske inte helt vad det verkar vara, och under ytan i Beths värld bubblar lögner och svek. Med sådana vänner, vem behöver fiender?
Item type: Barnbok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2023_6
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Barnbok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Alingsås Barn & Unga - Entréplan uHce Available 80068641592
Barnbok Barnbok Alingsås bibliotek Skönlitteratur Unga vuxna Plan -1 uHce Available 80072199125
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2023

New York. Juni 1983. Beth flyttar från sin lilla småstad till ett dallrande varmt Manhattan för att göra praktik på en prestigefylld tidning. Allt är nytt och främmande, och inte alltid så härligt. I rummet Beth hyr finns kackerlackor men ingen air condition, hon har fel frisyr och fel kläder, konkurrensen mellan henne och de andra praktikanterna är hård, och hon känner ingen i stan. Så blir hon kompis med Edie, också praktikant men vanvettigt cool, vacker och världsvan.?Beth faller huvudstupa in i Edies värld och det dröjer inte länge förrän de är bästa vänner som gör allt tillsammans, och varje het sommardag (och natt) känns som ett äventyr. Men allt är kanske inte helt vad det verkar vara, och under ytan i Beths värld bubblar lögner och svek. Med sådana vänner, vem behöver fiender?

Powered by: Koha