Syndetics cover image
Image from Syndetics

Belarus : motståndets konst / Dmitrij Strotsev ; i översättning av Mikael Nydahl.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Russian Series: Gotlandssamtal ; häfte 7Publisher: [Linderöd] : Ariel Förlag, 2021Manufacturer: Knopparp : Malens bokverkstad Edition: Första upplaganDescription: 20 sidor 20 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789187605475
Subject(s): DDC classification:
  • 709.4780905 23/swe
Other classification:
  • Ib-mae.6
Summary: Den belarusiske poeten Dmitrij Strotsev har kontinuerligt publicerat sina protestdikter på internet sedan de protesterna inleddes i augusti 2020. I essän "Belarus: motståndets konst" gör han en analys av den spontana konstens roll under de belarusiska protesterna. Texten är en stark appell för den fredliga revoltens estetik och etik, och gör de mer djupgående förändringarna i det belarusiska samhället synliga. Liksom Strotsevs dikter är den skriven inifrån ett pågående skeende, och därför desto mer frapperande för sin överblick och sitt siktdjup.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2024_2
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Facklitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 709 Available 80068636773
Total holds: 0

Den belarusiske poeten Dmitrij Strotsev har kontinuerligt publicerat sina protestdikter på internet sedan de protesterna inleddes i augusti 2020. I essän "Belarus: motståndets konst" gör han en analys av den spontana konstens roll under de belarusiska protesterna. Texten är en stark appell för den fredliga revoltens estetik och etik, och gör de mer djupgående förändringarna i det belarusiska samhället synliga. Liksom Strotsevs dikter är den skriven inifrån ett pågående skeende, och därför desto mer frapperande för sin överblick och sitt siktdjup.

Powered by: Koha