Syndetics cover image
Image from Syndetics

Judiska smaker och berättelser : en kokbok och antologi om mat och minnen / [sammanställd av] Karl Gabor.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Studio Gabor, [2023]Description: 230 sidor illustrationer 28 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789151960753
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 641.5676 23/swe
Other classification:
  • Qcabd-oafh
  • Ls-oafh
Summary: Ricki, 11 år, åker spårvagn till sin morfar med en kastrull kycklingsoppa i knäna. Sarah drabbas av gråtattack när hon tänker på epigenetiska studier framför rader av bokhyllor fyllda med gefilte fisch, Lasse förlåter synden att äta drusiskt pitabröd, medan Marianne upptäcker det verkliga värdet i kycklingsoppan trots dess kollision med den kaotiska verkligheten. Det är minnen denna bok handlar om. Judiska smaker och berättelser är en antologi (av 66 medverkande) och en kokbok som handlar om minnen genom mat och recept. Om matens roll som kulturarv och traditionsbärare, och om hur berättelser kring maten blir viktiga för att föra traditioner vidare över generationer.[Bokinfo]
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2023_6
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Facklitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 641.5 Available 80068636893
Total holds: 0

Ricki, 11 år, åker spårvagn till sin morfar med en kastrull kycklingsoppa i knäna. Sarah drabbas av gråtattack när hon tänker på epigenetiska studier framför rader av bokhyllor fyllda med gefilte fisch, Lasse förlåter synden att äta drusiskt pitabröd, medan Marianne upptäcker det verkliga värdet i kycklingsoppan trots dess kollision med den kaotiska verkligheten. Det är minnen denna bok handlar om. Judiska smaker och berättelser är en antologi (av 66 medverkande) och en kokbok som handlar om minnen genom mat och recept. Om matens roll som kulturarv och traditionsbärare, och om hur berättelser kring maten blir viktiga för att föra traditioner vidare över generationer.[Bokinfo]

Powered by Koha