Judiska smaker och berättelser : en kokbok och antologi om mat och minnen / [sammanställd av] Karl Gabor.
Material type: TextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Studio Gabor, [2023]Description: 230 sidor illustrationer 28 cmContent type:- text
- unmediated
- volume
- 9789151960753
- 641.5676 23/swe
- Qcabd-oafh
- Ls-oafh
Item type | Home library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bok | Alingsås bibliotek Facklitteratur | Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 | 641.5 | Available | 80068636893 |
Ricki, 11 år, åker spårvagn till sin morfar med en kastrull kycklingsoppa i knäna. Sarah drabbas av gråtattack när hon tänker på epigenetiska studier framför rader av bokhyllor fyllda med gefilte fisch, Lasse förlåter synden att äta drusiskt pitabröd, medan Marianne upptäcker det verkliga värdet i kycklingsoppan trots dess kollision med den kaotiska verkligheten. Det är minnen denna bok handlar om. Judiska smaker och berättelser är en antologi (av 66 medverkande) och en kokbok som handlar om minnen genom mat och recept. Om matens roll som kulturarv och traditionsbärare, och om hur berättelser kring maten blir viktiga för att föra traditioner vidare över generationer.[Bokinfo]