Syndetics cover image
Image from Syndetics

Förlusterna i välfärden : när marknaden tar över det gemensamma / Elin Engström & Anna Fredriksson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Verbal, 2023Manufacturer: Sverige : Scandbook Description: 136 sidor 20 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789189524217
Subject(s): DDC classification:
  • 361.9485 23/swe
Other classification:
  • Oh-c
Summary: Hur kan en kommun betala 175 000 kronor i månaden för en plats på ett boende för 10-årige Iskander med funktionsnedsättning, när den skulle kunna hjälpa familjen bättre till en mycket lägre kostnad? Varför styr inte längre principen om vård efter behov och hur kan priset på hörapparater vara så högt hos den privata hörselmottagningen??Debatten om vård, skola och omsorg fokuserar ofta på välfärdsföretagens vinster. Förlusterna i välfärden vill med exempel ur vardagen bidra till ett samtal om de mänskliga kostnaderna för det som kallas valfrihet och om hur vi kan ta tillbaka makten över vårt gemensamma välfärdsbygge.?Elin Engström och Anna Fredriksson är journalister med lång erfarenhet av sociala frågor. Elin är redaktör för Memento magasinet om livet och döden och Anna för webbtidskriften Socialpolitik. Tillsammans arbetar de i Arvsfondsprojektet Förnya det sociala reportaget.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Kulturrådet 2024_2
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Bok Alingsås bibliotek Facklitteratur Alingsås Vuxenavdelningen - Plan 2 361 Checked out 2024-08-05 80068636789
Total holds: 1

Hur kan en kommun betala 175 000 kronor i månaden för en plats på ett boende för 10-årige Iskander med funktionsnedsättning, när den skulle kunna hjälpa familjen bättre till en mycket lägre kostnad? Varför styr inte längre principen om vård efter behov och hur kan priset på hörapparater vara så högt hos den privata hörselmottagningen??Debatten om vård, skola och omsorg fokuserar ofta på välfärdsföretagens vinster. Förlusterna i välfärden vill med exempel ur vardagen bidra till ett samtal om de mänskliga kostnaderna för det som kallas valfrihet och om hur vi kan ta tillbaka makten över vårt gemensamma välfärdsbygge.?Elin Engström och Anna Fredriksson är journalister med lång erfarenhet av sociala frågor. Elin är redaktör för Memento magasinet om livet och döden och Anna för webbtidskriften Socialpolitik. Tillsammans arbetar de i Arvsfondsprojektet Förnya det sociala reportaget.

Powered by: Koha